انعکاس آیینه شماره 377
انتظار مردم از دولت تدبیر و امید
بخشهایی از سخنان دکتر حسن روحانی در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مورد اعتراض و واکنشهای تند عدهای از مخالفان سیاسی و منتقدان دولت یازدهم و حتی بعضی از فعالان سیاسی و مسئولان نظام و موافقان رییسجمهور قرار گرفت. به ویژه آن بخش از سخنرانی که گفت:«یک عده شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش میآید میگویند ما میلرزیم، به جهنم! بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.» به دنبال این اظهارات بدرخواست تعداد زیادی از نمایندگان مجلس، جلسه غیرعلنی تشکیل گردید. بعضی از نمایندگان کار را بدانجا رساندند که گفتههای رییس دولت را با اظهارات شاه مقایسه کرده و عنوان نمودند که احمدینژاد هم اینگونه صحبت نکرده است!
«روح ا... حسینیان در انتقادی تند نسبت به سخنان رییسجمهور گفت: « سخنان رییسجمهور بدعتی را ایجاد میکند، حتی شاه وقتی با مخالفان خود صحبت میکرد به آنها نگفت به جهنم بروند بلکه گفت: پاسپورت بگیرند و به خارج از کشور بروند در واقع این نوع ادبیات رییسجمهور دیکتاتور مابانه است که رییس جمهور باید پرهیز کند، هیچ گاه احمدینژاد این طور صحبت نکرد...»1
نکته تاسف بار و نگران کننده این است که از محمود احمدینژاد به عنوان نمونه بارز و نماد و مظهر تندگویی یا سمبل ارائه آمارهای خلاف واقع و عملکرد غیر قانونی یاد میشود و این باید درسی برای همه مسئولان و مقامات باشد که گفتار و کردار آنها برای همیشه نه تنها در تاریخ این مرز و بوم بلکه در بسیاری از مناطق دنیا باقی میماند. گرچه نگارنده این سطور کلمات و عباراتی را که دکتر روحانی در جلسه نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور خطاب به منتقدان، مخالفان یا تخریب کنندگان خود هم به کار برده باشد، آن را ادبیات غیر فاخر میداند. اما به هیچ وجه رفتار و کردار رییس دولت یازدهم را با سلف خود قابل مقایسه نمیداند. مناسب است نظر خوانندگان آیینه به بخش هایی از ادبیات مخصوص احمدی نژاد جلب گردد.
«- یک دختر 16 ساله به کمک برادرش در زیرزمین خانهاش انرژی هستهای کشف کرده با هماهنگی رییس وقت سازمان انرژی اتمی ایران، آن دختر هماکنون در زمره دانشمندان هستهای ایران قرار گرفته و اسکورت و راننده شخصی در اختیار دارد.
- آنقدر قطعنامه بدهید تا قطعنامهدانتان پاره شود.
- سال گذشته که به عراق رفته بودم، گفتند یکی از فرماندهان اشغالگران، علاقه دارد شما را ببیند. گویا مرخصی او هم رسیده بود. مثل خودمان که پس از 45روز در جبهه مرخصی میرفتیم، اما او یکماه مرخصی را عقب انداخته بود تا ما را ببیند و من هم گفتم، بیاید. وقتی آمد پیش ما گفت: افتخار میکنم با شما هستم. شما در دل ما جا دارید. وی سپس از من درخواست کرد با من عکس یادگاری بگیرد و گرفت و سپس معاونش هم همینطور. من زدم پشتش و تشویقش کردم و گفتم هوای مردم عراق را داشته باشید
- ما یک ضربالمثل در فارسی داریم و کسی که حرف بیجا میزند و خارج از قد و قواره خودش صحبت میکند، به آن میگوییم یک کلام از مادر عروس.
- خطاب به اوباما و سران کشورهای غربی: آن ممه را لولو برد.
- آب را بریزید همان جایی که میسوزد.
- در مواردی هم که حتی اسمی از کسی برده نشدهاست، قاضی میگوید این مطلب به فلان شخص میخورد، در حالی که وقتی مطلبی نوشته و نقد میشود اگر به کسی هم خورد، خورد. باید بخورد تا دردش بیاید.
- اگر خیلی عرضه دارید، اوضاع کشورهای خود را جمعوجور کنید و به ملتهای خود برسید؛ شما نمیتوانید آب بینیخود را بالا بکشید
- شما موقعی که نمیدونستید چه جوری طهارت بگیرید ملت ایران تمدن داشت حالا شما میخواهید به ما جنس بفروشید؟! نفروشید!
- اکنون ایام شادی است و میتوان یک شوخی کرد. بعضیها میگویند که کار را به دست خانمها ندهید، چون همهفرصتها را میگیرند
- همهاش کشک است، طرف راه میرفت میگفت ابرقدرت، قدر قدرت...ای زکی!!
- باید چهار ماهواره به فضا پرتاب کنیم تا هر «ننه قمری» کلید آنرا پایین نیاورد»2
گرچه گفته هایی از این دست نمیتواند تائیدیه و مجوزی برای بیان ادبیات بکار گرفته شده از سوی حسن روحانی باشد اما باید پرسید چرا عدهای از همین نمایندگان، نویسندگان و دارندگان تریبونهای رسمی با کلمات زشت و زننده بی پروا به عدهای از سیاستمداران و فعالان سیاسی و گاه پیشقراولان نظام و انقلاب میتازند و بدون این که در دادگاه صالحی محاکمه و محکوم شده باشند در برابر دوربینهای صداوسیما و یا با درج در نشریات از وارد آوردن اتهام و افترا به آنها خودداری نمیکنند؟ حتی در جایگاه قاضی عادل مینشینند و حکم محکومیت آنان را صادر میکنند. به طور قطع نباید خدمات دولتها و کلیه نهادها و سازمانها در دوران 35 ساله اخیر از جمله در 8 سال عمر دولت نهم و دهم در زمینههای مختلف اجتماعی، علمی، نظامی و خدماتی و فرهنگی را نادیده گرفت.باید از همه دست اندرکاران و تلاشکنندگان در مسیر رفاه و آسایش مردم و در جهت پیشرفت مملکت تقدیر و تشکر نمود اما میتوان پرسید:
- «هنگامی که جنایت کهریزک به وقوع پیوست وعدهای از جوانان تحت شکنجه قرار گرفتند و چند نفر از آنان در گذشتند آیا از طرف نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا در نماز جمعهها به مسئولان ذی ربط تذکر داده شد؟
- وقتی وبلاگ نویسی که مطالبش تنها چندین نفر بازدید کننده داشت و در مراحل بازجویی و دستگیری و نگهداری از سوی فرد یا افرادی ضربههایی به او وارد و منجر به مرگش شد آیا در آن مقام و جایگاه رفیع نماز جمعه دستورالعملی صادر شد؟
- در آن زمان که رییس دولت نهم در لباس کاندیدای ریاست جمهوری دهم عکس خانم محترم و مسلمانی را در تلویزیون این دست و آن دست میکرد و میگفت «بگم،بگم» آیا در هیچ یک از خطبههای نماز جمعه از وی انتقاد به عمل آمد؟
- در آن روزها در سال 1388که رییس دولت بدون حضور آیتا... هاشمی رفسنجانی و حجه الاسلام والمسلمین ناطق نوری نسبتهایی به آنان داد آیا از تریبون نماز جمعه یا در مجلس شورای اسلامی مورد مواخذه و سئوال قرار گرفت؟
آنگاه که نمایندهای به یکی از بزرگان انقلاب و همراهان مخلص و یار با وفای امام با کلمات و عبارات زشت اهانت نمود و یا وقتی که مجلس شورای اسلامی در برابر عملکردهای خلاف قانون و حیف و میلهای دولت وقت وظیفه نظارتی خود را به نحو احسن انجام نداد در خطبههای نماز جمعه تذکری دریافت نمودند؟»3
رای دهندگان بر این امر واقف هستند که:«پس از مقام رهبری رییس جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود بر عهده دارد» 4
رییسجمهور برابر با اصل 122 در برابر ملت و رهبر و مجلس شورای اسلامی مسئول است و در مجلس شورای اسلامی با حضور رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان در پیشگاه قرآن کریم در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد میکند. .. از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است دفاع نماید.
یکی از حقوق ملت این که :« هیچکس را نمیتوان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین میکند. در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذکر دلایل بلافاصله کتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداکثر ظرف مدت بیست و چهار ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاکمه، در اسرع وقت فراهم گردد. متخلف از این اصل طبق قانون مجازات میشود.».« اصل، بر برائت است و هیچکس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.»5
اکثریت رایدهندگان در خرداد ماه 92نشان دادند موافق تغییر در سیاستهای داخلی و خارجی در چهار چوب نظام برابر با قانون اساسی جمهوری اسلامی هستند و بر ادامه روش حکومت داری دولت نهم و دهم صحه نمیگذارند. میخواهند دولتمردان و مسئولان ذی ربط با درایت و رعایت عزت و حکمت و سربلندی مملکت تحریمهای ظالمانه و کینه توزانه و ضدبشری کشورهای غربی علیه مردم مظلوم ایران را از بین ببرند. پولها و دلارهای بلوکه شده را که حق مسلم این ملت میباشد به کشور برگردانند و در مذاکرات هستهای آن چه را که به نفع مردم و مملکت است عمل نمایند. چون کمبود دارو و هزینههای کمر شکن در بخش سلامت امان اکثریت مردم را بریده بود از اقداماتی که در حل این معضل بزرگ صورت گرفته و اکنون منجر به کاهش اینگونه هزینهها شده است حمایت میکنند.ساکنان این مرزوبوم میخواهند قدرت خریدشان بیشتر شود و گرانی و تورم را در زندگی کمتر احساس کنند.
در امور فرهنگی و اجتماعی دولت ترتیبی اتخاذ نماید تا با پیگیری و اقدامات قانونی توقیف نشریات آخرین راه حل تلقی گردد. همان طور که وزیر اطلاعات اعلام نمود شمشیر آن وزارتخانه بر روی دشمنان نظام و انقلاب کشیده شود و برگردن اصلاح طلبان و اصولگرایان حتی تندروهای آنها فرود نیاید چون معتقد به نظام و خواستار پیشرفت مملکت و خواهان زندگی سعادتمندانه در امور معنوی و مادی مردم مومن صبور و تلاشگر و انقلابی از هر قوم و نژاد و طایفه و دین و مذهب رسمی کشور هستند. دکتر حسن روحانی در سخنان خود در مواقع و موارد مختلف اعلام نموده است به منتقدان، روزنامه نگاران، دانشگاهیان وعموم مردم جامعه از طبقات مختلف و حتی مخالفان و معترضان به سیاستهای دولت یازدهم احترام میگذارد و مکررا تاکید نموده و عدههای خود در انتخابات 92 را فراموش ننموده و بر اجرا و جامه عمل پوشاندن به آن پای بند است از جملهی آن وعدهها تلاش و سعی و کوشش در رفع حصر معترضان انتخاباتی و پیگیری امور مربوط به زندانیان سیاسی و امنیتی و حل مشکلات خانوادههای آنان و دیگر زندانیان میباشد.
همانطور که سخنگوی کابینه یازدهم اعلام نموده و انتظار مردم این است که به جد موضوع پیگیری گردد: «رفع حصر از چهرههای اصلاحطلب و آزادی سیاسی در دستور کار دولت است اما ترجیح این میباشد که این امور در بیخبری و در عمل دنبال شود، مردم باید به دولت تدبیر و امید اعتماد داشته باشند و بدانند در برخی امور بهتر است دولت به جای این که حرفی بزند عمل کند «نوبخت» در پاسخ اینکه اما جامعه حداقل باید بداند اموری چون مساله رفع حصر از سران اصلاحطلب را دولت در برنامه دارد تا مطمئن باشد که همه شعارهای روحانی در فصل انتخابات دنبال میشود...». 6
عموم مردم بویژه رای دهندگان در انتظار اقدامات دولت در این زمینهها میباشند. آخرین نکتهای که راقم این سطور به رییس جمهور متذکر میگردد اینکه در سفرهای استانی برای حفظ کرامت و رعایت حرمت انسانها و مردمی که پشتیبان نظام و انقلاب هستند آنها را به دنبال ماشینهای خریداری شده از دسترنج ملت و از بیت المال ندوانند. افرادی که تمایل دارند از هیئت دولت استقبال کنند بدون اینکه نهاد و سازمان دولتی و ادارهای در ساعات رسمی تعطیل گردد در محلی تجمع نمایند و سخنان رییس دولت را بشنوند و صدا و سیما و نشریات اخبار مربوط به سفر و برگزاری جلسات دولتمردان با مردم را پوشش دهند که این امر به خیر و صواب نزدیکتر است.
مدیر مسئول
پینوشتها:
1- نامه نیوز مورخ 22/5/93
2- همان
3- شماره 345 آیینه یزد
4- اصل 113 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
5- اصل 32 و 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
6- مصاحبه سخنگوی دولت با اعتماد مورخ 7/9/92 نقل از ستون انعکاس آیینه یزد شماره 345